Грижа за кожата

Сухо масло за лице и серум за лице, допълващи се или заместители?

Сухо масло за лице и серум за лице, най-добро съчетание в грижата за красива кожа

Ще използваме серуми за третиране на специфични аспекти на кожата като бръчки, петна, несъвършенства, тъй като техните концентрирани активни съставки проникват по-дълбоко в слоевете, възстановявайки и борейки се с проблемите, които трябва да бъдат коригирани. За целта кожата първо трябва да бъде хидратирана и обгрижена и ние ще постигнем това благодарение на маслата за лице.

За какво се използва маслото за лице?

Благодарение на прилагането на добро сухо масло за лице, ние не само няма да омазняваме кожата си, но и ще ѝ осигурим блясък чрез подобряване на хидратацията и степента на подхранване. Включвайки масло за лице в рутината си, ще постигнете здрава, сияйна и много по-красива кожа.

Маслата се абсорбират по различен начин от серумите. Маслата овлажняват, като същевременно ви дават допълнително подхранване, блясък или комфорт, в зависимост от вашия избор, въз основа на вашите нужди или тип кожа. От гледна точка на подсилване на хидратацията, те също помагат за защита на кожата и я правят по-устойчива на външни агресии. Маслото възстановява и поддържа вашата кожа.

Масло за лице за озаряване и хидратация на кожата

Какво го отличава от серума за лице?

Маслата за лице са формулирани на базата на хранителни вещества и мастни киселини като олеинова киселина и линолова киселина, които ще защитят и подхранят кожата ни, като я поддържат хидратирана и възстановена. С по-голяма молекулярна структура маслото, за разлика от серума, ще действа върху епидермиса на кожата.

За разлика от маслото, серумът за лице, съдържащ вода във формулата си, има водниста и лека текстура, която комбинирана с останалите съставки във формулата ще проникне по-дълбоко в кожата. С по-ниско молекулно тегло, те ще възстановят и хидратират кожата в дълбочина. Комбинацията от двете е най-добрият вариант за постигане на най-добри резултати.

Маслата за лице само за суха кожа ли са?

Растителните масла за лице могат да се използват независимо от вашия тип кожа, тъй като те са продукти, способни да балансират, подхранват, успокояват и озаряват кожата в една стъпка и естествено. Важно е да изберете подходящото масло, защото всеки тип кожа има специфични нужди.

Подхранващото масло за лице третира сухотата и дехидратацията, оставяйки кожата мека и гладка. Обогатен с витамин Е с антиоксидантна сила и против бръчки.

Ако вашият тип кожа е мазна, озаряващото масло за лице ще балансира излишния себум, ще третира лъщенето и пъпките, както и ще го хидратира.

За чувствителна кожа идеалното масло ще бъде това, което успокоява зачервяванията, раздразненията и има противовъзпалителни свойства, като успокояващото масло за лице.

Как да интегрирате маслото и серума в ритуала си за лице?

Масла за лице за натурално озаряване подхранване и успокояване на кожата

Кое да приложа първо в рутината си за лице? След като сте измили лицето си и сте го тонизирали, нанесете серума, последван от маслото. Както можете да видите, разликата между серуми и масла е голяма, така че сега можете да ги прилагате правилно в грижата за кожата си.

Сред маслата има различни текстури, те се абсорбират много бързо и са по-ефективни от други галенови формули при лечение на остри проблеми: лющене, раздразнение, зачервяване, изгаряния и белези.

Като допълнителна добавка към вашата хидратираща грижа , можете да добавите 2-3 капки към обичайния си крем и вие ще осигурите онази нотка светлина, подхранване или успокояване, от която кожата ви се нуждае.

Както вече казахме, начинът на приложение е от съществено значение. Първото нещо е кожата ви да е напълно чиста. След това ще използваме серум, който ще служи като средство и ще спомогне за по-доброто усвояване на продуктите, които използваме след това. След това ще нанесем идеалното масло за нашия тип кожа или ще го смесим с хидратиращия крем.

Бъдете красиви!