Грижа за кожата

Знаете ли какво е Skin Cycling? Подобрете лицето си с тази тенденция в грижата за лицето

Какво е Skin Cycling и как може да е от полза за вашата кожа?

Със сигурност сте чували за модерната рутина в момента Skin Cycling или циклична грижа. Това е рутина, която се основава на три ключови стъпки: ексфолиране, използване на ретиноиди или тяхни производни и възстановяване . Това е много полезна рутина за кожата, тъй като понякога имаме склонност да я ексфолираме прекалено много или да използваме терапии, които са твърде агресивни за нея, без да ѝ позволяваме да се възстанови. Прилагайки тези стъпки прецизно дозирани и на място ви гарантират в дългосрочен план здрава и добре изглеждаща кожа.

Как да започнете с Skin Cycling: ръководство стъпка по стъпка

Това е лесна рутина, така че няма да ви отнеме много време. Внимание:

  1. Нощ 1 : почистване и механично ексфолиране.
  2. Нощ 2 : почистване и обновяване с ретинол или растителен аналог.
  3. Нощи 3 и 4 : почивка и възстановяване на кожата. Почистване и хидратиране с кремове, съдържащи хиалуронова киселина и други успокояващи и овлажняващи агенти.

След като тези четири нощи са завършени, цикълът трябва да се повтори. Тоест започвате отново с първата вечер (ексфолиране) и т.н.

Най-добрите продукти, които да включите в рутината си Skin Cycling

Нека започнем с продуктите за почистване на лицето, които ще използваме всяка вечер в нашата рутина Skin Cycling. Продукти с много меки повърхностно активни вещества, които щадят нашата кожа, като гелът за премахване на грим с хамамелис, който също съдържа възстановяващи и успокояващи съставки.

За нощта на ексфолиране избираме Натурални ампули за лице с алфа хидрокси киселини AHA, те съдържат различни киселини, чиито основни функции обуславят тяхното ексфолиращо действие, което ускорява процеса на регенерация на клетките.

Ампули с фиторетинол за нощите на обновяване, чиято звездна съставка е бакучиол, известен с това, че намалява мимическите линии, повишава еластичността и подобрява текстурата и мекотата на кожата.

И накрая, през нощите на почивка трябва да възстановим бариерната функция на кожата, давайки приоритет на формули с емолиенти, овлажнители и масла. Съветваме ви да използвате масла за лице, по-специално подхранващото масло и подхранващият крем, тъй като те подхранват и регенерират, като същевременно поддържат хидратацията на кожата, правейки я по-мека и еластична.

Следването на тази козметична тенденция е начин да постигнете трансформация на кожата си, без да я дразните, така че има смисъл за всеки, особено за тези, които имат чувствителна кожа. В крайна сметка резултатите, които търсим, са да разкрасим кожата си, без да я стресираме.

Често срещани грешки, които трябва да избягвате, когато правите Skin Cycling

  1. Не правите тестове за алергия: Преди да приложите какъвто и да е козметичен продукт върху кожата си, важно е да направите тестове за алергия. Нанесете малко количество от продукта върху малък участък от кожата си и изчакайте 24 часа, за да видите дали нямате алергични реакции. Това ще ви помогне да избегнете проблеми като дразнене, зачервяване или обриви. Въпреки това, ако използвате нашите продукти за вашия Skin Cycling, трябва да знаете, че те са направени с естествени активни съставки, които щадят вашата кожа.
  2. Неспазване на инструкциите за употреба: Всеки козметичен продукт има специфични инструкции за употреба. Важно е да следвате тези инструкции, за да получите най-добри резултати и да избегнете потенциални проблеми. Обърнете внимание на количеството продукт, което трябва да използвате, начина на нанасяне и препоръчителната продължителност.
  3. Без да вземете предвид вашия тип кожа: Всеки човек има различен тип кожа, независимо дали е мазна, суха, комбинирана или чувствителна. Важно е да изберете козметични продукти, които са подходящи за вашия тип кожа. Използването на неподходящи продукти може да причини проблеми като сухота, раздразнение или поява на обрив. Уверете се, че сте направили вашето проучване и изберете продукти, които отговарят на нуждите на вашата кожа.
  4. Не използвате слънцезащитни продукти по време на: особено ако използвате ретинол или негови производни, както предлага този метод. Слънцезащитният крем е важна стъпка всяка сутрин.

Подходящ ли е Skin Cycling за всички възрасти и типове кожа?

Като цяло Skin Cycling е подходящ за всяка възраст, стига да се използват подходящи продукти за кожата и да се спазват необходимите предпазни мерки. Въпреки това е важно да запомните, че кожата на по-младите хора, като тийнейджърите, може да е по-чувствителна и податлива на поява на акне или обрив. В тези случаи е препоръчително да използвате специфични продукти за млада кожа и да имате добра рутинна грижа за кожата.

Що се отнася до типа кожа, трябва да знаете, че всяка има различни нужди и характеристики, така че е важно да изберете продуктите на Skin Cycling, които са подходящи за вашия тип кожа. Някои продукти може да са по-подходящи за суха кожа, докато други може да са по-полезни за мазна или комбинирана кожа. Ако имате въпроси относно това кои продукти да използвате, можете да се консултирате с козметолог за конкретни препоръки за вашия тип кожа.

Например, ако кожата ви е мазна, особено през нощта на почивка, трябва да изберете продукти, които се адаптират към това състояние на кожата, търсейки по-леки продукти като крем с хиалуронова киселина или детокс крем за мазна кожа. Ако не знаете какъв тип кожа имате, свържете се с нашият козметолог, който ще ви зададе няколко въпроса, за да определи гама от продукти, подходящи за вас.